Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vid en vattenpöl

jag går ensam
släntrar runt hyreshusen
där vi bor
under molnen

sparkar i gruset
har rödrutiga regntäta byxor
med band att trä runt om sulorna på blå stövlar

är fem
tror jag
denna söndag grå
i tidig vår

ingen kommer ut till mig
min lillasyster är inne
och leker
Annika är på begravning
av sin mormor

en stor vattenpöl
i trottoaren
nära bilvägen
lockar plötsligt

jag ritar med en pinne i pölen
ser vattnet grumlas

blir alldeles stilla
ser vattenpölen blänka och skimra

skiftande (olje-)fläckar
av grönblått och lila

nu skingras molnen
och solen kisar fram och börjar stråla

pölen blänker
som en spännande gåta




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 307 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-05-14 18:18



Bookmark and Share


  lila fjäderblomman VIP
Ler stort - minns att jag oxå var fascinerad av dessa oljefläcksfärger. Tack för påminnelsen!
2018-05-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Tänk att minnen från barndomen kan fastna så! Önskar att vi vuxna också kunde minnas det minsta, inte bara det största.
2018-05-15

  ULJO
Fint minne
2018-05-15

  Kungskobran VIP
Mitt underbara barnbarn 2år vill alltid gå hela vägen hem från dagis fast det är långt.
När det regnat tar det tid, alla vattenpussar måste prövas.
Men det gör inget, vi har all tid i världen

Fint diktat av dig
2018-05-14

    ej medlem längre
Barns förmåga att se magi överallt är något vi vuxna borde ta efter.
2018-05-14

  Marita Ohlquist VIP
Levande och detaljerat barndomsminne, det känns som om jag var där, ser bilder för min inre syn!
2018-05-14

  Janina Kaminska
Så fint beskrivet. Du målar bilder med dina ord.
2018-05-14

    Dan Myrbeck
Ett tidigt minne.. fint..
2018-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP