Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fortsatte färden

Kunde känna sökarljusen i nacken
Men jag fortsatt att blunda
Ville varken bli bländad
Eller vägledd
Jag smög mina steg försiktigt fram över rötter och sten
Skogen var ganska tätt här
Vilket var bra
Hellre lite rispor på bar hud
Än förledd och förblindad

Jag blundade fortfarande när jag kom fram till gläntan
Förföljarna verkade mycket avlägsna
Hade jag verkligen skakat av mig dem
Förlett dem för en gång skull
Jag log tyst för mig själv

Visste ju att ljuset lockade till säker mark
Men helt fel
Och förblindade till foglighet


Men här var jag för en stund

Strax slöt jag återigen ögonen
Och fortsatte färden




Fri vers (Modernistisk dikt) av mihkel VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-05-15 07:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mihkel
mihkel VIP