Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

många stunder små

lilla syster, minns du
små stunder
som
på gården
med stenkulor i påse
och fler barn kom och vi spelade kula
och
när mamma bakade
och vi fick slicka i oss
resterna av kaksmeten
eller
när mamma tvättade vårt hår
och vi fick en skärmring om huvudet
och slapp få schampo i ögonen
och
en svart sammetsfilt på gräsmattan
vi fick kanelbullar och skulle dricka saft
men först måste mamma fånga en efterhängsen geting
i ett upp och nedvänt glas
eller
sovrummet hos farmor och farfar
bordet med spegel
och små lådor under -
pärlhalsband, flor och spetshandskar
och vi smög
under balkonger
fann repstumpar, gem, tvåöringar och hårnålar
och vi samlade nyckelpigor i varsin låda -
gav dem blommor med löss på
och en kapsyl med vatten
och så var det höst med bilfärder till svampskogen
och alla vinterdagar också
när vi gjorde snöänglar och åkte kälke
och hade snöbollskrig
!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 291 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-05-15 17:54



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart att läsa! Minnen att vårda ömt.
2018-05-17

  aol
Underbara minnen tack för dom.
2018-05-17

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text från minnets arkiv!
2018-05-16

  lila fjäderblomman VIP
Igenkänner det mesta från min barndom. Fint
2018-05-15

  ULJO
Vilka fina minnen att bära inom sig.
2018-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP