Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vad har vi för sinnelag det beror på vilken sida vi vaknar på var dag, eller beror det på om vi har fri tillgång på mugg?


MUGGEN

 

jag fyller den varje morgon

den innehåller en del skit

eller gott nybryggt kaffe, se hit

 

ibland blir det buljong

eller nyponsoppa med sång

 

mest smakar det gott

ibland blir det en ända lort

ibland går det väldigt fort

sen har man det gjort

ser kaffespillet på kort

på min knytblus ... någon gång

 

kaffe i min kopp eller te

så kan det vara me'

var morgon får jag de'

kolla inte på sne'

 

du har också en mugg

sitt nu inte där och låtsas att

du om det här inte vet ett dugg

dra på mungiporna och le i mjugg

de e så sorgligt ja liksom ett hugg

 

i hjärtat när du spiller 

tycker kanske läkaren du ska ta lyckopiller

nej - läs poesi på poeter.se det är det som gäller

så slipper du läkarens egna griller...

 

om att en tablett gör allt så lätt

livets vedermödor gör var och en proppmätt

så på orden dina eller andras sätt sprätt

då blir kanske livet lätt som en plätt

rätt och slätt...

säg mot livets kameran omelett!!!

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Solstrale VIP
Läst 345 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-05-16 08:49



Bookmark and Share


  stig wikman
WOW.

JAG LER I MJUGG
NÄR JAG LÄSER OM DIN MUGG.


2018-05-17

  Marita Ohlquist VIP
Jag är lycklig ägare till en mugg, en stor en!
2018-05-16

  ULJO
Attans så bra med en mugg
2018-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP