Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Våren råmar i den ljumma isen


Vårsång

      

Dimman som nyss kramade trädenskronor

om morgonen,

lättar svävar förföriskt bort som slöjor mot

himlataket i livets dröm så ljuv så öm

och solens gula fingrar öppnar vårens dörr

hjärtats glädje fyller alla munnar med 

sång så längtansfyllt mot brummande humlor

 lyser blommorna under bleknande stjärnor

i stora fång.

 




Fri vers (Fri form) av aol
Läst 593 gånger och applåderad av 34 personer
Publicerad 2018-05-16 08:48



Bookmark and Share


  limerick
Skönaste naturlyrik!
2018-07-10

  SatansSon
bra naturlyrik.
2018-07-05

    ADI Nehlin
Och nu är värmen här...njuta, njuta liksom av din dikt.
2018-06-27

  Johan Strömstedt
Idag är det midsommarafton. Det regnar och blåser. Måste ut med båten och hämta björkris, stången skall ju "majas".
Tar med mig din text inom mig, värmer minst lika bra som lilla nubben, som dyker upp på bordet lite senare till sillen.
Trevlig midsommar!

2018-06-22

  Blått Norrsken VIP
Så fantastiskt du skaldar om att vara ett med alltet .
2018-06-17

  Maj-Lis VIP
Vackra varma vårkänslor...som man vill hålla fast
2018-06-11

  Lars Hedlin
En underbar dikt!
2018-06-11

  Anya VIP
Så fint du fångar våren. du hann fånga den innan den försvann. här kom den liksom aldrig. Det blev sommar på en gång.
Gillar metaforen: "solens gula fingrar"
2018-06-08

  Karina"Kia"
Jag tror jag tar och lägger mig ner här bland dina vackra ord..några rim..och dofter,känslor i naturens vackra under...det är vår och vår vår<3
Jag ligger här och njuter blickar upp mot himlens vackra blå och läser mjukt din vackra vårdikt= balsam för själen
Tack<3


Viskar...jag känner dofterna
2018-05-19

  Eva Helene VIP
Inspirerande fint detta!
2018-05-19

  Blomma-Stjärna VIP
så underbart skrivet!
- "solens gula fingrar öppnar vårens dörr" - "hjärtats glädje" "brummande humlor" - så härligt!
2018-05-17

  Alysse VIP
Som vårens första solskenskyss
efter en lång vinter känns din
underbara dikt
Tack så ljuvligt!

2018-05-17

  Bo Himmelsbåge
Mycket fin, lätt o lyrisk vårdikt,
med stor känsla o inlevelse!

Tack!
2018-05-17

    Ken Cassel
Ler stort, aol :-)

Hade en B-52 geting hemma på balkongen häromdagen
Måste nästan ha varit strålskadad ifrån det gamla kärnkraftsverket utanför Farsta...
2018-05-17

  walborg
Tack för en lysande vårglädjedikt!!!
2018-05-16

  överlevaren VIP
Ord som knoppar i en text som slår ut i blom....
2018-05-16

  Janina Kaminska
Underbara ord
2018-05-16

  Jan Widströmer VIP
Entusiastiskt, euforiskt
2018-05-16

  Bibbi VIP
Störtskön.
2018-05-16

  Marita Ohlquist VIP
Vårglädje, fint förmedlat!

Tycker om uttrycket
"solens gula fingrar"
2018-05-16

  alicja lappalainen VIP
Gillar.
2018-05-16

  ULJO
Härlig lyrik
2018-05-16

  Feliaxel VIP
Ger en fin vårkänsla
2018-05-16

  anits VIP
En mycket vacker dikt till våren!
2018-05-16
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol