Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är större än min situation

 

Jag är trots att jag är på rättspsyk endast en helt vanlig människa.
Men ibland känns livet som en lång transportsträcka mot döden. En väntsal.
Jag är större än min situation. Det gäller bara att försöka ogilla läget så lite som möjligt.
Jag är 53 år, en vacker och begåvad man i sina bästa år, luttrad, erfaren, med skinn på näsan, och med ett stort varmt hjärta.
Men visst är det en tröst och glädje att man ska dö en vacker dag. Ty för i denna gudsförgätna värld existerar inte mycket till frid.
Jag är större än min situation.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-05-16 09:49



Bookmark and Share


  Emillu
Så vackert skrivet. Om den inneboende viljan att dö, men som trots detta inte är tillräckligt stark för att sluta leva. För på sätt och vis är livet så vackert men ändå så smärtsamt och grått. Jag känner igen mig oerhört i denna paradoxalt vackra ambivalens.
Har läst igenom flera av dina alster och gillar skarpt sättet du uttrycker dig på. Mycket skickligt och träffsäkert.
2018-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP