Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pärlmusslan




På en glashylla
ligger ett föremål
som berikar mitt liv

en mussla med pärla

utsidan är skrovlig
i brunt och beige

insidan är slät
skimrar av pärlemor

en ständig påminnelse
som berikar mitt liv




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 400 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2018-05-16 12:03



Bookmark and Share


  MALVAA VIP
en pärla som ritas i ord av en PÄRLA :)
2018-05-26

  lila fjäderblomman VIP
Vackert!
2018-05-25

  Lars Hedlin
Fint i skrift och tanke!
2018-05-21

  Eva Helene VIP
Vacker text och bra påminnelse för oss alla.
2018-05-19

    Peter Söderqvist
Så vacker metafor för den inte skönheten.

2018-05-18

  Ezmeralda VIP
Ja visst, insidan kan vara så vacker även om skalet är medfaret.
Fin metafor!
2018-05-18

  aol
En så vacker symbol som talar om hur vi ser ut rakt igenom
2018-05-17

  Blomma-Stjärna VIP
jag tycker om din dikt, både rent konkret och metaforiskt
- jag tycker om den skrovliga utsidan i brunt och beige, inte bara skimret av pärlemor - båda tillsammans!
2018-05-17

    Elisabeth Nilsson VIP
En underbar metafor för människan. Många kan ha en vacker insida.
2018-05-17

  KattenKin VIP
Knackar man upp skalet lite och kikar lite innanför så har alla sina kvalitéer även om de inte skyltar med dem, eller ibland tillochmed fast de själva inte vet om det.
2018-05-17

  Maria Sundelin VIP
Vissa minnen och minnessaker gör våra liv värdefullare
Kramar
2018-05-16

  walborg
En fin symbol
2018-05-16

  Janina Kaminska
Insiktsfulla ord. Det är insidan som är viktig.
2018-05-16

  överlevaren VIP
Så sant...bra!
2018-05-16

  Olof Lagerhorn VIP
En vacker metafor som bär och öppnar upp insikten att, det är "insidan" som är viktigast.
2018-05-16

  Solstrale VIP
Du är en pärla! Denna pärla till text vittnar om din glans! :)
2018-05-16

  ULJO
Återigen en slående text som beskriver verkligheten. Insidan bär skönheten om än ytan är skrovlig.
2018-05-16

  Fulbergarn
Låter som en historia tagen ur en film där mästaren lär upp sin adept genom att citera kända dikter ur en klokbok
2018-05-16

  Feliaxel VIP
Det är inte utsidan som räknas utan det som finns innanför skalet
2018-05-16

  Öknens Ros VIP
"Man ska inte döma hunden efter håren". Det du ser är inte alltid hela sanningen.
2018-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP