Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


EN GRÄSMATTAS GRUBBLERIER

 

snart har jag växt klart

de kommer då med saxen

klipper mig kort kort igen

sedan sitter de på mig bara

de kastar skräp och skit

deras kroppar slänger de ned

 

det droppar svett öl och vin

de skiter på mig måsarna 

drar sin mask ur min jord

jag är deras matta deras madrass

de behandlar mig lite kass

 

vissa har hägnat mig in

där har jag det förvisso bra

men blir avis på de fria mattorna

de som kan sticka dit de vill

de som får vara med på festerna

de sena nätterna kring midsommar

 

ibland är jag på en green

men jag är ju redan grön och skön

de slår mig hårt med sina spön

kastar bara bollar och pegg

vad är de för konstigt drägg

 

här på fotbollsarenan

har de tagit mig bort

nu räknas jag som ogräs

ett oönskat grönt i kanten

men ta mej fanken

jag planteras utanför entré 

då tycker de jag ska va me'

ja det är för de har inga soptunnor

de slänger som vanligt skräp och skit

varför måste de ens komma hit

 

det var bättre förr

när bara ben och bollar hoppa

nu blir jag angripen av jordloppa

inget bot det finns mot klådan

men en trevlig en plantera mig i lådan 

där sätter hon sina fötter var dag

det är sådana stunder jag känner mig glad

 

 




Prosa (Fabel/Saga) av Solstrale VIP
Läst 388 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-05-16 13:25



Bookmark and Share


  Iréne S Räisänen VIP
Tack för leendet på mina läppar!
2018-05-21

  stig wikman
Bra Eva.

Humor , vishet och grönt.
2018-05-17

  Fulbergarn
ha ha härligt och fantasifullt om gräslikt beteende på schyssta rim
2018-05-16

  petter rost
Gräs är avlägset släkt med regnskog – det förra odlas, den senare skövlas fastän båda MÅSTE bevaras. Gräs är liv och det uttrycker du.
2018-05-16

  Poeten Salvador VIP
Inlevelse i duet, gräsmattan
2018-05-16

  Jan Widströmer VIP
God inlevelse i en "gräslig" tillvaro... På så sätt imponerande.
2018-05-16

  AKT VIP
Underbart "gräslig" historia!!
2018-05-16

  ULJO
Härlig berättelse ur en gräsmattas perspektiv.
2018-05-16

  Viksten
Fyndig
Glimrande text
från gräsrotsnivå
2018-05-16

  Öknens Ros VIP
Festligt och träffsäkert om gräs och dess tankar. :)
2018-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP