Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Arbetshästen

På hästryggen jag sitter
en ritt på ängens klöver
skymningen ses falla
en arbetsdag är över

Med plogen jag plöjer
vid åkerlapp och teg
ett arbete så slitsamt
i varje drag och steg

Nu väntas stallets vila
för hästen min så kär
en havresäck i spiltan
tar slut med kärt besvär

Välkomnad är sömnen
i stallets trygga vrå
vid stjärnljusets strimma
hon drömmen kan förstå

När gryningen ger avtryck
hon vaknar till en dag
en längtan möter ögat
när vinden blåser svag

Till ängens gröna klöver
vi ivrigt oss beger
en ritt genom naturen
blott solen oss ser

Hon är min bästa vän
en arbetshäst hon är
på hästrygg under solen
ett liv utan besvär

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 496 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-09-22 08:11



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, hästen har varit till mycket nytta genom åren...fin beskrivning av detta ståtliga djur...
2018-09-26

  Anya VIP
fint...i bunden form.
2018-09-25

  Fulbergarn
Ett fint djur.
2018-09-23

    ej medlem längre
En verklig värme och förtröstan bor i dina ord!
2018-09-23

  Eva Langrath VIP
Fin dikt som får mig att tänka på farfars höst Pontus
2018-09-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket fint diktat till denna älskansvärda strävsamma häst.
2018-09-22

  Maria Sundelin VIP
Får mig att tänka på nordsvenskarna de använder på Jamtli här
2018-09-22

  Lars Hedlin
Levande och bra dikt!
2018-09-22

  överlevaren VIP
Bra och fint skildrat om hästen som är omtyckt som sällskap samt arbetskraft av människan.
2018-09-22

  Marita Ohlquist VIP
Läser din fina text och tänker på alla hästar som blir omhändertagna för att dom inte har det bra!
2018-09-22

  M.Eta
Arbetshästar är stabila och mysiga, känns tryggare än hispiga araber och dyliga. Vackra djur men behandlas med respekt. Fin hyllning till hästen.
2018-09-22

  lodjuret/seglare VIP
En text på rim ger, trygghet för än fler, barnprogram så likt, mys för oss slikt, sol ljus värmer mer.
2018-09-22

  DominiQueen
åh vilken fin idyll Du målar fram
fridfull att läsa, tack ULJO
2018-09-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO