Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Upplevelsebehov

När jag försöker kontrollera blir världen lite tristare
Ett oväntat vardagsnöje blir till ett illvilligt hinder i min väg
Det som skulle hänfört mig med skönhet
Försöker jag att arbeta mig förbi
Istället vill jag uppleva
Se
Känna
Hur det är att möta en vägg i ens väg
Som livet hittar sprickor i
Som det kan sippra igenom
Till andra sidan
Där det får se helt nya vyer
För ingen stund är den andra lik
Inget jag är densamma
Förändrat av varje litet intryck
För varje liten signal det tar emot
För att inte tala om de stora stormarna
Som lämnar spår
Ödelägger städer
Eller förvandlar öken till skog
Men ingen blixt slår ner på samma ställe två gånger
På de flesta ställen slår det inte ens ner en gång
Jag har klarat mig hittills
Jag kommer inte klara mig för evigt
Jag hade inte velat om jag kunde
Tillfälligheten
Gör allting så extremt värdefullt
Inte ett enda andetag går att ta igen
Och varenda ett är mer dyrbart
än vad som går att uttrycka med ekonomiska termer
Och det vet vi
Det är självklart
Vi har bara lätt att glömma bort
Vi glömmer bort för att svepas med
I nästa andetag, i nästa storm, i nästa nu.
Vi behöver glömma bort
För att kunna fortsätta
Omfamna och omfamnas av
livets fullständiga nyckfullhet.
Men vi kommer att komma ihåg
Vad som har varit tillräckligt viktigt
För att inte sköljas bort
Av tidens eviga flod
Som vi får uppleva
Ett par droppar utav.
Men trots att det bara är försumbart
Så är dessa droppar våra liv
Och därför viktigare än något annat
Jag vägrar kontrollera,
jag vägrar kontrolleras
Jag vägrar min yta polera
Jag tänker mitt öde manifestera




Fri vers (Fri form) av Bakom ridån
Läst 311 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-05-16 14:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Världen kommer tacka mig för att jag hittade dig.
2018-05-16

    ej medlem längre
Jag blir nästan rädd för vad jag känner i det du utrycker i text. Joooo, du kommer klara dig. Bara säg JA. Släpp alla hinder. SE allt som finns framför dig. Se dig själv där du redan vill vara. Och ALLT kommer uppenbara sig framför dig, utan minsta ansträngning. Tro mig! Jag har vart där!
2018-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Bakom ridån