Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: © ULJO


Sommarnatt

Ett ljus i sommarnatten
en kärleksfull refräng
förföriskt dansar älvan
i dagg på blomsteräng

En rosentagg som blöder
av kärleksglödens iver
en längtan finns gömd
i det som hjärtat skriver

Ett månsken över stigen
där kärlekspar ses vandra
vid nattmörkrets himmel
de ser bara varandra

En roddbåt vid vattnet
så sakta glider ut
ett poem ur naturen
som aldrig vill ta slut

Ett stjärnljus i höjden
vid himlens baldakin
ett famntag, en kyss
en smak av körsbärs vin

En ton i forsen ljuder
från näckens sköna giv
en kvinna byter ring
med mannen i sitt liv

Gryningsljuset höjer sig
där älvans dans är klar
kärlek under himmelen
en stund så underbar

Ett sommaräventyr
där själen längtat ut
en kärlekens förklaring
som nått ett lyckligt slut

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 436 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-06-25 10:15



Bookmark and Share


  Palett
Underbar stämning i din fina dikt !
2018-06-26

  Eva Langrath VIP
Vackert
2018-06-25

    Elisabeth Nilsson VIP
En helt underbar sommartext i målande bilder och färger!
2018-06-25

  Stay Golden
So lovely, moved me to tears.

Nice river, I see you have fir-trees instead of Willows ;) exciting
2018-06-25

    ej medlem längre
Vilken magisk sommar du skapar, så vacker och full av liv!
2018-06-25

  Marita Ohlquist VIP
Levande och detaljrikt, känns som om jag är där!
2018-06-25

  Midnattssol
underbart vacker!
2018-06-25

  Feliaxel VIP
Fantastisk vacker poesi
2018-06-25

  överlevaren VIP
Underbara ord som ger en vacker sommarbild.
2018-06-25
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO