Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från apelsinlunden

En apelsin är syrlig
men rik på vitaminer
är klyftig till sättet
som solen den skiner

På grenverk de växer
med solvarma ränder
där mognar de långsamt
längs bördiga stränder

Som lampor de lyser
bland grenar och blad
ger smak till det mesta
från mat till choklad

De fraktas på båtar
i regn och dåligt väder
och säljs så till kunder
i landsort och städer

Jag skalar mer än gärna
en frukt till mellanmål
och pressar en blandning
till festdryckens skål

Desserten blir godast
med apelsin så frisk
kryddning till köttet
och gratinerad fisk

En resa vill jag göra
till Spaniens sköna land
få smaka apelsiner
på solvarm strand

Jag vill så plantera
ett träd med apelsiner
en kruka i min lägenhet
som solen det skiner

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 351 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-02-01 06:57



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, man önskar ibland att man hade ett eget apelsinträd...fint diktat...
2021-03-05

  AiA Maria den fria

Tack för vitaminkicken!
2021-02-02

  Solstrale VIP
Ett frö i solsken, ordfrön jordord krukmeningar!
2021-02-01

  lodjuret/seglare VIP
Så skönt det är att rimma, såväl läsa som skriva i ödets timma, som glad en blir av åter gång, till sådana rim stämma upp en sång, likt att remma en häst med betsel o grimma...
2021-02-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbar hyllning till den söta och välsmakande apelsinen!
2021-02-01

  Eva Helene VIP
Fint! Jag älskar apelsiner i alla dess former och de är ju så fina just vid den här tiden. Så det gäller att passa på och njuta.
2021-02-01

  bibbi ahrnstedt
Vackert, fina rim, tänk att få ha ett apelsinträd i sitt fönster
2021-02-01

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om apelsinen som man kan njuta av i många olika sammanhang.
2021-02-01

    Lena Staaf VIP
Härlig hyllning till apelsinen!
2021-02-01

  Feliaxel VIP
Fint om citrusfrukter
2021-02-01

  Öknens Ros VIP
Denna frukt som med sin saftighet och sötma så fint beskriven i din dikt.
2021-02-01

  Maria Sundelin VIP
Full av sol
2021-02-01
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO