Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ensamhet är inte alltid att inte ha människor omkring sig i sitt liv ... Ibland kan man känna sig som allra mest ensam när man befinner sig i centrum för väldigt mångas uppmärksamhet ...


Ensamhet serveras i synnerligen olika former ...

... och kan såväl
upplevas
som
uppfattas
utifrån aspekter
av vitt skilda slag ...

Den ensamhet
en hel del av mina läsare
fått uppfattningen om
att jag lider av
är inte riktigt så
som ni kanske tror ...

Den ensamhet
vilken inom mig bor
handlar om 
mitt behov
av någon som
är ämnad för mig ...

Någon speciell
att få somna 
och vakna
tillsammans med
nära tätt intill ...

Någon speciell
att få dela förtroligheter,
glada och sorgliga
tankar och funderingar
tillsammans med ...

Någon speciell
att få upptäcka
och utforska
såväl varandras 
inre som yttre Universum
tillsammans med ...

Någon speciell 
att älska
bry mig om 
och tycka om 
gränslöst 
generöst ...

... med gensvar
som får mig känna
att hon vill mig 
lika mycket som
jag henne vill ...

Någon speciell
som får mig känna
att jag kan
skratta alla min skratt
och
gråta alla mina tårar ...

Någon speciell
som är den kvinna
jag vill få skapa minnen
tillsammans med ... 

Någon speciell
jag inte kan eller vill
leva förutan resten av mitt liv ...

Den övriga ensamheten
mina flöden förmedlar
tankar och funderingar kring
betyder egentligen ingenting
när jag väl funnit den jag söker
och hon finns i mitt liv runtomkring ...

... Likväl betyder
dessa tankar och funderingar
om den övriga ensamheten
samtidigt mer än allting ...

Men mitt liv 
mina erfarenheter
av vad som hänt
och vad som kan hända
när man släpper in människor
som medvetet eller omedvetet
saknar förmåga att låta bli
att släcka alla ljus
som inom ännu är tända ...

... har gjort mig 
såväl mer försiktig
som medvetet selektiv
med vilka jag låter få
komma in i mitt liv ...

 

 

 

____________________________
Tidigare publicerad här i december 2014




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 364 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-05-16 18:57



Bookmark and Share


  BenGust VIP
En annan aspekt.
Att plötsligt inse: men va, är de bara jag
som tycker så, kan fä en att känna
sig rätt ensam på banan.
Många tycker nog att det är smartare att så att säga 'ro under vattnet'.


2018-05-16

  bumerang

Instämmer. Ensamhet är ett synnerligen dubbelbottnat ord.
Och du skriver om detta så bra.
2018-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP