Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommar

Inser att livet övergått i sommar
Och
Darrar till inför tanken att sammanfatta
Livet

Men,

Tänker
Ett utkast bara
Några enkla rader
Direkt från fingret

Våren
Visst gick den fort

Varm och tung
Blänkande av svett
Rör jag mig
Alltid numera så kontrollerat

Mellan olika uppdrag
Möten
Tvättmaskiner
Musklerna helt
synkroniserade
Ingenting är svårt längre
Dyka från bryggan
Laga en bra köttfärssås

Självförtroendet på topp
Jag är fullkomligt behövd

Plötsligt blommade äppelträden
Blev jag befordrad
Föräldraansvar

Jämt så
Önskad
Älskad
Stark

Men också
inlåst
i värmen
Ägd
Mina uppgifter tycks aldrig ta slut

Sommaren har inte tid att drömma
För
Sjön är för varm
Gräset för mjukt (och måste klippas)
Glassen smälter
Allt händer nu
Barnen, stranden
Koltrastbesjungna kvällar
Njut!

Alltsammans vackert
Men så skört

Jag minns hur vintern var
Och bävar inför hösten

Tiden tickar
Åskan mullrar
Och
Med regnet strilandes
Går jag ut


Ensam




Fri vers av Aaxel
Läst 240 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-05-16 23:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aaxel
Aaxel