Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: © ULJO


Om jag vore ett djur

Om jag själv fick välja
så blev jag nog en hund
en trofast liten rackare
i ett koppel på Gröna Lund

Om styrka jag behövde
en elefant jag ville vara
då skulle jag nog säkert
mot ondskan mig försvara

Om mjukt jag skulle leva
så vore jag en katt
på ett fartyg någonstans
med sikte mot Kattegatt

Om jag vore flintskallig
ett lejon jag ville bli
tänk vilken härlig man
att få sätta kammen uti

Om jag vore en elak person
så ville jag bli en björn
då kunde jag stå på stan
och vinka trevligt i ett hörn

Om jag vore en brottsling
som satt i en bur av stål
då ville jag vara en orm
och lätt ringla ut ur ett hål

Om jag ej blev människa
en svala jag då ville vara
när livet blir trist på jorden
till friheten jag då kan fara

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 620 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-06-11 08:13



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Om jag vore ful
vilket inte är kul
hade jag nog mina randiga skäl
att välja zebra-ut
2018-06-18

  ResenärGenomLivet VIP
Trevlig text...man börjar undra vad man själv skulle vilja vara...
2018-06-16

  Blomma-Stjärna VIP
fyndig, charmig och lättläst poesi
- blir glad av att läsa !

2018-06-11

  Stay Golden
WOOOH! Där satt den ^^
2018-06-11

  DavidM VIP
Fint om faunan och dess invånare.
2018-06-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Kul diktat! Vilka idéer du får och sätter ord så bra på.
2018-06-11

  Lars Hedlin
Fyndigt och bra!
2018-06-11

  överlevaren VIP
Bra med glimten i ögat....
2018-06-11

  Kjell Åhsberg
Trevlig rimmad text kring olika djur.

Jag har redan genomgått den processen. Har varit med om en namngivningsceremoni hos Okla-Choctaw och förärats namnet Crying Wolf. Jag bär det med stolthet sedan tjugo år tillbaka.
2018-06-11

  Marita Ohlquist VIP
Efter moget övervägande vill jag vara en svala!
2018-06-11

  lodjuret/seglare VIP
Verkar ologisk texten lätt, men läses på bästa sätt, randiga skratt för hästen, väl berättande för resten, begrips som modernast fett...
2018-06-11

  Feliaxel VIP
Att bestämma vilket djur man vill bli är inte så lätt ,Det finns många att välja mellan
2018-06-11

  Larz Gustafsson VIP
Örn vore coolt.
2018-06-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO