Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Landet runt

Jag vill bo i Haparanda
åka båt till Ystads hamn
dra en Röding ur Vättern
ta en Varbergstös i famn

Måla rödfärg från Falun
vill jag göra nära Skara
åka tåg till Nässjö stad
och i Lund vill jag vara

Jag vill resa runt Vättern
på en cykel gjord i Hjo
och en hund från Örebro
vill i Stockholmcity bo

Som ett barn i Köping
vill jag gunga i handen
springa naken i Borgholm
på den öländska sanden

Vid ett smörgåsbord i Laxå
vill jag smaka Perstorpgås
dricka Halmstadgjord cider
bakom Kumlas säkra lås

På en Gotlandhuggen sten
vill jag sälja Malåkläder
på en strand i Falsterbo
vill jag njuta Skåneväder

Från en bil i Vimmerby
ser jag fotboll i Borås
domaren i Kisadräkt
och publik från Alingsås

Vid en Dalhalla konsert
hörs flöjt från Göteborg
blommorna från Karlshamn
pryder Leksandmålad korg

Från Ystad till Haparanda
en resväg i Sveriges land
från Skånes bördiga slätt
till Norrlandsskogars band

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 642 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-06-20 17:59



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Härlig tripp landet runt!
2018-06-23

  stig wikman
STRÅLANDE.

EN HÄRLIG TEXT OM SVERIGE
HÄLSAR EN SOM BOR I BÄRGE .(GRÄNGESBERG)
2018-06-21

  Maria Sundelin VIP
Östersund då?
2018-06-20

  Janina Kaminska
Du bjuder på en underbar resa med många sevärdheter.
2018-06-20

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, det finns mycket att upptäcka i vårt land...det är bara att ge sig iväg...härligt...
2018-06-20

  thyra
Fina rim det blev på din resa!
2018-06-20

    Lars J
Så där skall poesi skrivas, bravo!
2018-06-20

  Feliaxel VIP
Mycket händer i vårt avlånga land
2018-06-20

  Larz Gustafsson VIP
I en stad som heter Gävle
vill jag arbeta som kock
Innan flytten till Älvkarleby
så bränner jag en bock.
2018-06-20

  M.Eta
Vi har ett underbart land med mycket sevärdheter.
2018-06-20

  DavidM VIP
Som att ge sig ut på en odyssé, snyggt.
2018-06-20
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO