Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pionernas glimt

Längs vägarna de står
med färgglada kläder
de bugar sig i artighet
till sommarens väder

De vänder sig till solen
med blomster i sitt hår
de kommer på besök
när vintern blir till vår

De plockas som buketter
till midsommarens bord
den skönhet de visar
ibland den saknar ord

De sjunger om sig själva
en sångkonst blott i dur
pionerna längs vägen
en art som bringar tur

En glimt i sommarljuset
bär kärlekens pion
solens strålar flödar
till midsommarens ton

När solens strålar falnar
och ljusets tid far bort
glimten från en skönhet
en tid som blev för kort

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 420 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-05-23 08:06



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Härliga pioner....fina blommor!
2018-05-29

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket vackra blommor och du skriver underbara verser med fina rim...
2018-05-26

  Karina"Kia"
Vårens blomster i värmen blir kort och pioner jag aldrig har sett uti dikeskanten,mer in i rabatt.. Däremot lupiner ifall det är dom du fått i tänk men dikten lyfter sig en match mot sommarblommor i en midsommarkrans!

Vackert som alltid i och uti denna blommiga rim!
2018-05-24

  Änglaögon
Så fint om sommarens vackraste blomma.
2018-05-23

    Birgersdotter VIP
Vakert skrivet
2018-05-23

  Eva Helene VIP
Fint om en skön blomma.
Mina pioner (har fyra stycken) står i knopp nu. Är som vackrast alldeles innan de slår ut tycker jag.
2018-05-23

  Nils-Robert
Så bra rimmat om en så ståtligt växt. Ser fram emot när den skall blomma
2018-05-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Fin diktat om denna fantastiska blomma, som väcker minnen från förr.
2018-05-23

  Janina Kaminska
Så vackert om en älskad blomma.
2018-05-23

  DavidM VIP
Blomningen i vackert gestaltade verser.
2018-05-23

  Marita Ohlquist VIP
Fint skaldat om en vacker blomma!

2018-05-23

  Feliaxel VIP
Pionen så vacker i många olika skepnader
2018-05-23

  lodjuret/seglare VIP
Människor har kanske annat att göra
än att hänga över datorn och ge dina
texter beröm över hövan, om i rim
de går och tjusiga som bara den, i
vanliga fall är de ju som att suga på
ena karamell, lästa för sig eller för
en vän, gastkramande suveräna helt
enkelt så en annan baxnar närapå
av 'avund' och sympati. Aaaaah.

2018-05-23

  Solstrale VIP
Mycket värdigt och fint skrivet... :)
2018-05-23
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO