Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: © ULJO


Midsommar

Sommarnatten dansar
i blomsterfägring stor
på ängen och i skogen
där troll och älvor bor

En fest tar sin början
vid horisontens rand
ett matbord står dukat
vid skärgårdens strand

En majstång på kullen
där leklusten får fart
med blommor i håret
känns allt så underbart

På logen hörs musiken
från dragspel och fiol
en flicka går på vägen
i prickig bommullskjol

Hon tar några blommor
och binder till en krans
hon sätter den på hjässan
till kvällens sista dans

På tegen kom en pojke
han mötte hennes blick
de tog varandras händer
där solens strålar gick

I midsommarens skönhet
de dansar natten lång
och släpper inte taget
om solnedgångens sång

När gryningen nalkas
från nattens sköna ljus
de somnar vid varandra
i midsommarens rus

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 442 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-06-20 08:17



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Härlig sommarrim som väcker minnen
2018-06-22

  Anya VIP
Nationalromantik. Blir stolt över att vara svensk med våra fina traditioner.
2018-06-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Midsommarens alla känslor och skönhet, flätad i vacker krans och fint foto därtill.
2018-06-20

  lodjuret/seglare VIP
Var en smula svårsjungen, men av yra blev dock stungen, av stress och tid i otid, ville deklamera texten i dagen blid, fick i språng till buss ses tvungen.
2018-06-20

  Marita Ohlquist VIP
Underbart skaldat, ser, hör och känner!
2018-06-20

  M.Eta
Fin text om midsommar.
2018-06-20

  Feliaxel VIP
Fint diktat om midsommar
2018-06-20
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO