Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: © ULJO


Fylla moped

Jag vill köra en moped
när jag blir femton år
lägga nallen på hyllan
kanske fälla någon tår

Han har varit min vän
på min vandring i livet
nu har jag fyllt moped
i boken det står skrivet

I en låda gjord av papper
jag lägger min nallebjörn
bland andra barnleksaker
upp på vinden i ett hörn

På gården står mopeden
den skiner som guld
jag fick den som en gåva
för en gammal skuld

På vägarna jag färdas
så stenarna stänker
och lacken den skimrar
i kromen det blänker

Jag åker nerför backar
och uppför höga krön
jag älskar min moped
och tycker den är skön

Jag gillar fartens tjusning
och vinden i mitt hår
jag vill dock åka fortare
när jag fyller arton år

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 858 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-06-27 08:14



Bookmark and Share


  anits VIP
Härligt skaldat om att fylla femton och om nallen som då lades i en låda.
2018-07-05

  Kjell Åhsberg
Väcker egna minnen från ungdomen. Det var svårt att vänta till femtonårsdagen.
2018-06-28

  lodjuret/seglare VIP
Sicken frejdigt rimmats på vers
berättad väl tilltagen ters
att med måtta insupa luft
se det är minsann tufft
rida sin ranka båge genom färs.
2018-06-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Ett steg närmare vuxenlivet. Minns mina bröders mopeder. Så viktigt det var, att ha en. Fin nostalgitripp, från din poetpenna.
2018-06-27

  M.Eta
En skön frihetskänsla för en femtonåring att få köra moped. Fint beskrivet!
2018-06-27

  Anya VIP
Friheten att fylla femton. Härligt framförd. Nallens roll ger extra krydda.
2018-06-27

  Feliaxel VIP
Livets olika steg mot vuxenvärlden
2018-06-27

  StinaJ VIP
En väldigt fin text om barnets upptäckarlust.
2018-06-27
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO