Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och hur ska en tolka livet i bakvattnet efter en jolle?

 

 

tidsrymd, fågelrymd
mersmak och blindbock, sammelsurium i ljusveken
blå blå bär under kudden

 

svettpärla, blodöra
nedsatt känsel i vänstra förmaket
vita skålar med hallon

 

duvträck, mesost
änglaröster och mörknande tår
gul är färgen på din hjässa

 

vindruva, svinrygg
kaneldoftande förkläden i fönstret
röd, lila, apelsinfärgad, ingen tar någonsin slut

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av catharina.jerbo VIP
Läst 346 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-05-17 21:33



Bookmark and Share


  lila fjäderblomman VIP
Bildrik och härlig!
2018-05-25

  Jaseph
Först och främst gillar jag den härliga rubriken!! Dikten sammanför på härliga och oväntade sätt. Två saker, verkligheter, ord ställs sida vid sida och då händer någonting. Som i första raden:
"tidsrymd, fågelrymd". Det är lekfullt och smakar, och känns och syns och doftar...Som en bilderbok för vuxna!!
2018-05-20
  > Nästa text
< Föregående

catharina.jerbo
catharina.jerbo VIP