Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Egentligen

Egentligen
ett ofta brukat
insticksord i vardagen
betyder egentligen
att nu bryter äntligen
sanningen
igenom
i enkelheten
då trovärdigheten
går före överambitionen
men detta känsliga
i det egentliga
har förlorats i allt
det väsentliga
förvandlats
till en utfyllnad
som inte gör skillnad
egentligen
är själva vingslagen
när sanningen
lätt lyfts upp i luft
som tranan tufft
trotsar naturlagen
upp på banan
för att bara vara
en i miljonen
av flygfän
ge sig hän
in i den flygande skara
den självklara
dimensionen
sträcker i stråken
bort över åkern
och ängen
för att spana
över terrängen
från nya höjder
det är att vara trana
nya äventyr och fröjder
när hela kulturen flyr
från jorden
och spyr galla
över oss alla
för att själva glänsa
när meningen
i språken
i orden
egentligen
smittats av
verbal fågelinfluensa




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 333 gånger
Publicerad 2018-05-18 04:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren