Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Göken


Den där göken
vet jag inte
om jag vill höra

en förvuxen bäbis
som lever på att förstöra
andra fåglars ungar
och stjäla deras mamma
och uppträda som kungar
alla med samma
skumma historia

nej göken har verkligen ingen gloria

det är nog sorgen i rösten
vi vill höra tror jag

så vi själva kan få stå
för trösten

ett spel vi känner igen
i hela mänskligheten

bland syskon
och mellan
kvinna och man

behovet att äga varann

göken är till förväxling
lik människan




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 286 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-05-18 04:42



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
En intressant jämförelse, som jag aldrig tänkt på. Smart iakttagelse av dig.
2018-05-18

  Cikoria Blå VIP
Vi vet ju hur den beter sig,
men dock, härligt att höra dess "ko ko".


2018-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren