Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljus ljus

Ljus ljus
sommarvarmt
skönt sommarljus
morgonflödar in
i slutna hus
genom klara
friska fönster
söker finner
i gardinens mönster
skyar gult och grönt
ljuset hinner
stanna

stannar

samlar
sina strålar tänker
stärker stänker
målar
färgar ymnigt
ur sina målarskålar
att vaka
över somligt
som är mer än somrigt
skapa
guldkantade blad
texter och textiler
ödsla ljus
på glas och grus
på varje sömm
och rad på rad
i redan
gullvivegult
och grönt
skänker
stilla
sommarskaparglad
sedan länge
långt tillbaka
intensiv vila
i blänk
i fönsterbleck
och beslag
som smycke och hänge
som individ och grupp
många strålar
men ett enda sken
till behag
att stå på egna ben
och öppna upp
för ny dag
ljus ljus




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 318 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-05-18 05:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren