Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att välja väg

hur många korsningar har du stått i
hur många gånger har du valt väg

hur många gånger har du insett
att du har valt fel

vända om kan du inte
det är bara att trampa på

till nästa korsning – eller så –
hur många gånger har du tagit

en genväg genom skogen
till den väg du en gång valde bort

eller har du aldrig tänkt på
att man faktiskt kan göra så?




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 377 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-05-19 00:19



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag skriver som jag vill.
Vem har satt LarsJ till DIKT-ator?

Reeperbahn hade en låt som hette "Vägskäl".

2018-05-19

    Lars J
Larz hur vore det om du kommenterar dikterna ibland och inte bara berättar om dig själv hela tiden ;-)
2018-05-19

  Larz Gustafsson VIP
Mitt mest avgörande vägval inträffade i oktober 1984, då jag efter många års ateism valde Jesus.
Alla andra vägval är sekundära.
2018-05-19

    Lars J
Livets korsningar är många och ibland leder de till en rondell och då händer det att vi går i cirklar. Tänkvärd dikt och jag tror att vi utvecklas av svårigheter så att välja fel behöver inte i det långa loppet vara så dumt.
2018-05-19

  Språk, hjärna!
Tänkvärd och fin!
2018-05-19

  Viksten
Crossroads
2018-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP