Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns guld i Sverige också.


Gräva guld i USA

 

 

redan som liten

drömmen jag drömde

jag av ide'n blev biten

att ån guldet gömde

 

en dag jag planerna fullföljde

utrustad med "vaskpanna"

jag det fina gruset sköljde

svetten rann i min panna

 

vattnet svalt och klart

tänk jag var i Klondyke

i tanken var jag snart

this is what I like

 

metodiskt och hoppfullt

jag tålmodigt vaskade

vaskpannan borde bli full

jag skyndsamt raskade

 

se där det glimmar nånting extra!

det guld måste vara!

det här jag måste texta

till guldaffär jag kan fara

 

men snart jag till verkligheten vaknar

det "kattguld" endast är

min böjda rygg den raknar

allt är blott en chimär

 

jag redan visste detta

men en drömmare jag är

det kan bli nåt att berätta

hur jag vaska guld "over there"

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-05-19 10:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP