Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Invid bortglömdheten




Häggens blomsterblad
For i vinden hade gjort sitt

Färgade prickigt vitt
den ödsliga skogsbacken

Granarna sköt ut sitt pollen
Virvlade rykande omkring
I mäktigt gulbruna skyar

Den gamla ladan knäppte
i solskenet

skriande svalor dök
ut och in genom dess
Trasiga tegelpannor

Mellan skugga och
vilande solsken

Nu var det snart 80 år
sedan Gunnar sköt
Ihjäl sig högst upp

Där inuti ladan i ett
Passionsdrama av
Förlorad förtvivlad
kärlek. ..

Bortglömd låg stenålders yxan,
och genom dess uppskurna
hål grodde havren på åkertegen

Bortglömd susade även
förvildade Syrenbuskar
i vitt och lila bland stugruiner

Där huggormen solade sig
alldeles lyckligt bortglömd

Det bästa var att
få finnas till
för sin egen skull

i den goda försommar
-värmen av tidlöshet

Utan att någonting
annat brydde sig!




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 473 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2018-05-19 12:46



Bookmark and Share


  gunnnar nylund VIP
Snyggt formulerat...faktiskt smått
genialiskt....bravo!!
2018-05-28

  Valter Örn VIP
Det här sitter som en smäck: Det bästa var att få finnas till för sin egen skull- i den goda försommar-värmen av tidlöshet Utan att någonting annat brydde sig!
2018-05-25

  Marja-Liisa Koski VIP
Kanske var det tack av Gunnar att man idag äter mera havre, känner syreners doft och låter ormarna ta hand om de smittspirande mössen.
Kram!
ML

2018-05-21

  Kungskobran VIP
Härlig levande beskrivning, man ser allt framför sig, känner nästan lukterna,
och spöket efter Gunnar
2018-05-19

  henke_r
Ett fint och värdigt dokument över Gunnar. Man vill bara fortsätta läsa.
2018-05-19

  bumerang

Iakttagelseförmåga det har du.
Och sen kan du återge till oss andra.
Och det är så fint så jag tackar.
Kram!
2018-05-19

  objekt3
och jag vill bara göra saft av alltihopa
2018-05-19

    ej medlem längre
Mycket bildrikt och bra!
2018-05-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Du är en berättare av rang!
2018-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP