Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Larvig sentimentalitet


I det perfekta och moderna samhället
har man sett på ömhet med förakt
som något av en svaghet och debilitet,
och den värsta svagheten var sentimentalitet.
Men det är inget fel på sådant fåneri,
och det är bättre att ge utlopp för ens känslor
än att hålla dem tillbaka hämmade och instängda.
Mjukhet överlever bättre dessutom
än hårdheten och stoltheten, som alltid måste brista.
Det kan verka löjligt när man tar till lipen
över en god boks och films sentimentalitet,
men jag försäkrar att ej något är mer värdefullt
och heligt ovärderligt i den mänskliga naturen
än naturliga och varma innerliga känslor,
som nödvändigt alltid måste släppas loss
och givas utlopp på vad sätt som helst
då ändå ingenting kan stoppa dem.




Fri vers av Aurelio
Läst 487 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-05-20 10:30



Bookmark and Share


  Valter Örn VIP
De mjuka och varma känsloyttringarna som kommer inifrån behövs verkligen i den råa och cyniska värld vi lever i.
2018-05-25

  Larz Gustafsson VIP
Bifalles.
2018-05-20

  Öknens Ros VIP
Verkliga, äkta känslor bör inte föraktas.
2018-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio