Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sågenbagatell

 

 

Går motströms längs med

fjällbäcken hör fiolens

sköra toner i

dimsjoken syns älvorna dansa

nakna men ingen Näcken

 

myggorna inar

jakten på skogens guld tär

på nakna fötter

klafsar över myrarna

vakar vättar knytt och troll

 

hör klagoljud i

moll från vilsen vandrare

bär på kärlekssorg

trots tom ränsel av näver

tyngd av stunden sjunker han

 

allt djupare in

i sig själv skriker ut sin

smärta över mon

tystnar Näcken när dimman

lättat smakar daggen guld

 

i morgonsolen

kliar bett från mygg och knott

hjortronjägaren

svalkar tårna i bäcken

dansar foreller förbi




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-05-20 13:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP