Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet är nu idag

Livet är det som pågår nu, idag.
Något annat finnes ej.

Jag dricker vatten,
ur kranen jag satt på.
Syret i rummet gör
att jag kan andas.
Kaffebryggaren
jobbar febrilt.
Skatorna. Det är dag.
I drömmen så grät
jag häftigt, befriande.
Kärlekens tunga ankare.
Mitt jag står orubbligt i den världsstormande hysterin.
Du sover ännu, klockan 8.36. Barfota i trädgården känner jag ditt hjärta andas ljus.
Jag plockar blommor till
dig, och ställer i en vas på frukostbrickan. Zoega Blue Java, thekakor, prästost, nyplockad sallad, och ett glas Bravo apelsinjuice.
Du säger, väck mig då och då, men varje morgon är du så oerhört trött.
Jag ställer brickan hos dig med en kaffetermos, och smyger som indianen ut
i trädgårdens gröna lugn.
En skalbagge stretar sig fram. Svalornas svirrande.
En kviga i hagen brölar.
Jag skulle vilja hoppa från höskullen i ladugården.
Jag älskar dig, otroligt mycket. Himlen är grå
med blå stänk, 19 grader.
Hasse ringde förut, och
vill ha hjälp med V8:an.
Vår katt Murre har kommit hem, efter vårens tillverkning av kattungar bortikring.
Han hoppar upp i mitt knä,
helt slutkörd, och somnar.
Nu hörs musik innifrån.
Vivaldis körer. Du är vaken.
En lång kram i köket.
Murre lite svartsjuk.
Livet är det som pågår nu, idag. Något annat finnes ej.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-05-20 19:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP