Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

regnbågsormen

vi
broderar i tid och rum
inspirerar luft
med överlevnadsdrift
och gemenskapslust

var och en behövs
varje version
antyder något väsentligt

med en unik förmåga till reflektion
bistås var och en av oss
till ett liv i förändring

vi är sagoberättare och clowner
dansöser, dårar, älskare och poeter

vi är finsömmerskor, rörläggare och jonglörer
kockar, piloter, banbrytare och barn

vi är glimmer i ett färgspel
-
vi är vandrande länkar
av rostiga och rosiga minnen

vi är vågrörelsen
i regnbågsormen

vi är sången
mellan jord och himmel!





Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 305 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-05-20 21:27



Bookmark and Share


  Lovisa Lindbom
Vackert böljar denn dikt fram, likt vågorna! Tydlig och otydlig ger den insikt om vilken roll man kan ta i livets charad.
2018-05-26

  Anya VIP
Vilket flygfoto över mänskligheten. Så vackert målat. Jag får energi av att läsa dina ord. Tänk vad man är! Sparas.
2018-05-24

  Janina Kaminska
Sköna upplyftande ord...
2018-05-23

  lila fjäderblomman VIP
Mmm... så fint! " vi är sången mellan jord och himmel! " - det tar jag med mig in i morgondagen.
2018-05-23

  Solstrale VIP
Symfoniska slingor rör vid mina sinnen, samarbete! :) det gläder öga hand... Mången syssla kan skapa oss glädjen inom... Poesi broderi måleri som föder fantasi! :)
2018-05-22

  Kungskobran VIP
Så skönt att läsa denna upplyftande poesi bland all denna mörker poesi.
Fint diktat
Tack

2018-05-21

    Elisabeth Nilsson VIP
Alldeles underbart diktat om människorna som befolkar jorden och är en kugge i maskineriet, som är livet.
2018-05-21

  ULJO
Briljant skaldat
2018-05-21

  Lars Hedlin
Stark och upplyftande!
2018-05-21

  Marita Ohlquist VIP
Storslagen text, vacker och upplyftande!
2018-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP