Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kung Bore försov sig

Det var gnistrande kallt och klart.
Vi huttrade och vi frös.

Vinterns grepp kändes hård och bister.
Vi ängslades att våren vi mister.

Dagarna tickade på och det bistra gick på.
Vi halkade och nös.
Vintern verkade bli evigt lång.

Rätt som det var blev det varmt.
När vi vaknade hade allt vänt.

Värmen blev outhärdlig.
Från isande kyla till sommaren.
Den vändningen var ingen med på.

Som kung Bore försov sig på jobbet.
Han glömde att ställa larm.

När han väl vaknat ur sin dröm.
Han insåg att våren varit utan ström.

Kvickt han kastar sig på knappen.
Ingen missar nog våren, de är nog glada de slapp den.

Så från vinter till sommar det gick.
Våren förbigicks.

När chocken lagts sig, vi glatt lapar sol.
Kung Bore han gäspar fördröjt, vilken tur att inget mer blev fördröjt.




Fri vers av Sandra Dahlberg
Läst 302 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-05-21 11:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sandra Dahlberg
Sandra Dahlberg

Mina favoriter
Falska Vatten.