Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sverige går i sank!



Vem sköt Palme
nån som gillade napalm
Älskade kapitalism
och hatade socialism

Eller var det en polis
som försvara skatteparadis
Han var i alla fall säkerligen rik
och utan etik

Förr lämnade man Sverige av fattigdom
numera lämnar man Sverige i rikedom
Åtminstone styrs kapitalet
ut av det fuskande nya skalet

Ingen är längre vän med en fattig
håll käft annars blir det krig
Samtidigt blir cancer, blodsjukdomar, reumatism
och mycket mer bortförklarat som fusk i en ny idealism

Fråga en hemlös utan hus
om han behöver rotavdrag till sitt hus
Sjuka undrar om vi behöver sjukhus
när restarbetsförmågan tömmer alla såna bevis

Utförsäkrade tittar på sin restarbetsförmåga
men det hjälper dem inte ur sin arbetslösa plåga
De ser sin nya Hitler
som domderar om att arbete ger dem glitter

Pengarna går in
egoismen blir fin
Att Sverige är bra
är inte sant idag




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 346 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-05-21 12:59



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Den kassa försäkringen det hörs på namnet försäkringskassan, de kassar in pengar på de sjuka men ger inte de sjuka den vård de behöver...
2018-05-22

  morgonstjärna VIP
egoism är ett för fint ord för stanken som breder ut sig bakom fasaderna.
så perfetto du skriver om
vad som händer inom samhället i dag.

2018-05-21

    ej medlem längre
Att Sverige går i sank är helt uppenbart! Ingen skuta som är rutten klarar att hålla sig flytande i längden.
2018-05-21

  Öknens Ros VIP
Sjukförsäkringssystemet är just det som står, sjukt. Gud hjälpe oss om Moderaterna eller SD kommer till makten.
2018-05-21
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP