Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Beryllklar är ett ord jag fann på i stunden, mest på grund av att jag ville ha ett ord att förklara. De flesta av mina texter kommer till 'i skrivande stund', snarare än vara tänkta på något redan förut. Som ordleken 'readan' ungefär.


Dagens oförklarliga ord - 2018 05 21




Beryllklar, är ett ord som kan tänkas bli förstått och kanske även missförstått. Personen som fann på ordet var antagligen onöjd med uttryck som 'klart som korvspad'. Kanske för att en familjemedlem läst en novell som skrevs 'för länge sedan', om ordet 'beryll', förmodligen följt av en annan bokstagsföljd, som krona eller smycke. Samt tyckt sig se 'klart', snarare än att höra en ton klinga ut, färdig och 'klar'.

-

Readan är ett ord som är en ordlek, av flera olika inspirationers blandning och genast vet du troligen vad uttalaren menar. Det finns en mängd sådan 'av nöden' påhittade ord som florerar, det vill säga att de är en sorts ordlek, och påfunna i just stunden, snarare än att de skulle gå att spåra i allmänt språk. Vissa ord kommer till på grund av felstavningar, fel uttryckta eller tagna för att de 'nog finns i allmänt bruk'. Det står dig alltså fritt att uppfinna vilka ord du vill och i vilken möjligt snäv krets där du känner dig 'bekväm'.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 380 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-05-21 14:44



Bookmark and Share


  Nanna X
Beryllstol har jag använt i en dikt: https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1064208

2018-05-21
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP