Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


SEDVANERÄTTEN SOLNEDGÅNGEN OCH RESKASSAN

 

tror att resekontot är överutnyttjat

liksom medelmåttiga mänskliga

vedertagna sedvänjeliga

avkastningskonton pekar på

att hembygden är helt obekant

för de flesta vilka hävdar sin egen

rätt till sedvänjan att leva nomadliv

 

att betrakta hemorten som ett dike

eller en medioker och tråkig byhåla

vilka har därmed tolkningsföreträdet

vad gäller stadsplanens utveckling

 

hemvändardagen nostalgiförklaras

liksom hemlängtardagen återkommer

med jämna mellanrum under resans gång

därmed kan hembygdens vurmare avhandla

att från nu är det legitimt att leva

i periferins gränsland på gräsmattorna

eller klänga likt apor på klipporna

sitta i aftonsolen och se solnedgången

till och med på hemorten enligt sedvänjan

 

de som hellre stannar här utan reskassa

kallas för trötta eller lata med eftertryck

fast just nu chillar de alla tillsammans

på lokala gräsmattor och klippavsatser 

 

med brända kinder och axlar 

har de blivit solnedgångna 

börjat tänka på att stanna

det är krasst så - borta bra men hemma bäst 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Solstrale VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-05-21 17:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP