Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Psykosens mörka sida ... Jag var i ungdomen när en nära vän till mig insjuknade ... Detta minne har präglat mig mycket i synen på vad det innebär att vara drabbad ...


den dagen som aldrig var menad

 

det var den där känslan

du suktade efter så hårt

en känsla att stå över allt

 

du kände hur du sögs med

i den där känslan att ha koll

att du stod överst bland alla

 

det fanns inga gränser där du stod

det fanns bara ord som ville följa 

de stred inte inom dig allt ville ut

 

inga konsekvenser av vad du sa

du kunde skrika gasta ja vad helst

som om inget sade stopp till dig

 

jag stod bredvid dig där du stod

allt du kände var i en psykoshjärna

du hade slukats av en levandedröm

 

det föll hårtestar från din ena hand

flickan låg i sängen sönderriven totalt

du kunde bara prata kärlek och värme

 

i din värld hade ni typ en fling en date 

men du famlade i en dräpande fantasi

hjärtat vill brista när jag förstod ditt dåd

 

svarta målades hennes ögon så blå så blå

staplandes ut från rummets dunkla dimma

sedan kom tack och lov polisen och tog dig med 

 

den dagen den var aldrig menad att komma

hade du fått vård när jag tog dig dit 

hade du aldrig spillt hennes eller ditt liv

 

resurserna saknades aldrig sade domen

det som saknats var vett att använda dem

så att inget ont mer skulle kunna ske igen

 

våren övergick i sommar bortom vår makt

...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Solstrale VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-05-21 21:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Hela samhället är uppbyggt så konstigt. Det finns en hårfin gräns mellan frisk och sjuk. Dom tänker att om man inte mår tillräckligt dåligt så får man inte hjälp - för det blir inte värre? Och man ska klara sig själv? Frisk, normal, sjuk - bara 3 lägen, när människor är så mycket mer än det.
2018-05-22

  Marita Ohlquist VIP
Stark och berörande om psykisk ohälsa och hur illa det kan gå när vederbörande inte får hjälp i tid!
2018-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP