Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
PS KD har skrotat vitsippan och symboliskt nog valt en fyrkant med KD i. Kommentar överflödig


Lite om kort vår och lång vinter...bagatell

 

 

Lång vinter kort vår

sommaren är redan här

fåglarna sjunger

frågar mig om de tystnar

före midsommar i år

 

en utdragen vår

nyanser av skir grönska

om jag fick önska

en skolavslutning mellan

hägg och syren i solsken

 

”den blomstertid nu

kommer” står redan i full

blom maskros blåklint

nejlika blåsippa M

röd ros och den lede FI

 

serverar löften

om att en ny blomstertid

ska komma efter

höstens val kommer ännu

en lång vinter fylld av kval

 

valde jag rätt som

la ner min röst rebellen

har blivit äldre

men minns som det var igår

Tysk höst av Stig Dagerman




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-05-21 23:47



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
tomma vallöften som alltid
men det gäller för väljarna att ställa krav innan valurnorna. :)
2018-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP