Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Paranoians hemlighet




Paranoikerns omedvetna syfte
med att påstå känna sig förföljd
är att väcka den aggression
den känner sig uppleva från omgivningen.
Och därmed få rätt och bevis för sin känsla.

Det är den mest genialt utstuderade planen
och listigt gillrade fälla som tänkas kan,
både för att få utlopp för sitt gruvliga hat
och samtidigt förneka, som offer,
detsamma.




Övriga genrer av Gunnar Hilén VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-05-22 10:15



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
jo absolut...det rätta uttrycket är nog ( när väl omgivningen reagerar och blir förbannad på misstänksamheten ) "projektiv identifikation"
2018-05-22

  Poeten Salvador VIP
projicerar inte paranoikern sin egen aggressivitet?
2018-05-22

  Poeten Salvador VIP
proceras inte paranoikern sin egen aggressivitet?
2018-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP