Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Välkomna ska ni vara till "djungel Evas humlecafe" via denna tråd av ord


blommorna på min balkong får omsorg

 

sakta vaknar morgonen

över nejden hörs ljuden

fågelsången från skogen

strilandet från kranen

fyller på vattenkannorna

 

frukostbrickan är i ordning

den ska jag ta i tu med sen

först ska blommorna få sitt

min omsorg jag ger dem nu

de gröna bladen vinkar skönt

 

pelargonblommorna har slagit ut 

små skira skott grönskar också

det är luktärter och blomsterkrasse

de ska slingra runt alla trådarna

liksom en spindel har jag vävt

 

nu får jag sitta ned efter arbetet

njuta min kopp kaffe och banan

upp igen och plocka vissna blad

hämta lite mer vatten och näring

sedan blir det fil med jordgubbar

 

utan min balkong skulle jag vissna

dessa blomster som lyser tillbaks

de är tacksamt med ömsesidigheten

jag får arbeta och röra på mig hit å dit

bära vatten och sträcka på mig här

 

min morgongymnastik är att

sköta blommorna på min balkong

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av Solstrale VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-05-22 14:03



Bookmark and Share


  M.Eta
Man får så mycket glädje tillbaka av blommor man sköter om. Fint att ha dem runtomkring sig på balkongen.
2018-05-23

    ej medlem längre
Min morgongympa
var att gå över årstabron
(nej, hoppade inte)
Sköna varma vindar
2018-05-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Mysig morgonstund med omsorg för växterna, skriven i härliga bilder.
2018-05-22

  Poeten Salvador VIP
Tydlig i bilderna
2018-05-22

  ULJO
Likt kärlek måste blommor få sin omsorg, få lite ompyssling. Rätt agerat.
2018-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP