Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

80-talets poesi

 

Båge i strålat stoftmoln.
En veranda av varma rör
när du smeker mig ner i
en avgrund av salt ljus.
Jag sitter i bilen, men
åker ingenstans.
Svart förtrollad stressenergi inne i City. Folk är utanför
sig själva. Jag viker mig till en rullande skrattande boll och förälskar mig i en bok.
Hän i ömhet växer min livskänsla till ett åskväder.
Välfärdens Absenta Animi. Människor i skruvad koma.
Bågen ligger ljus i trygghet.
En grön eld lirkar upp mig, och jag skriker springande över ett torg i hänsynslös extas. Det spöregnar smek.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-05-22 19:14



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Skön explosiv känsla i denna åttiotalsdikt med nostalgikänsla...
eftersom jag själv är från Stockholmstrakten...

Nu... bor jag i Skåne ...
skulle gärna springa ut i ett åskregn vrålande av glädje... eftersom vi länge haft en obarmhärtig sol och runt 30 grader i skuggan, som bara bränner bort allt grönt och ork...!

varmt tack!


2018-05-27

  Staffan Nilsson

Kan inte låta bli att tänka på denna båge som är så viktig.
Den har varit trygghet en och annan sen kväll mot en husvägg efter krogen.

2018-05-25

  Starman
Gillar verkligen "svart förtrollad stressenergi inne i City". Tänker på Stockholm en vardagsmorgon.
2018-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP