Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kretslopp (Andlig , existentiell och spirituell poesi)

Möter min omgivnings verklighet. Relationer, kommunikationer, samspel. Fångar intuitivt upp nya impulser, insikter och förståelse. Ser allt mer av omvärlden, som skiftar i alla tänkbara uppståndelser och sönderfall. Sjukdomar, processer, handikapp och ålderdom. Resor, relationer och kärlek. Allt mitt psyke kan se, stå i direktkontakt med, är förnimmelserna som är förankrade i ett inre förbund. Jag upplever förbundet, är förnimmelserna och ser verkligheten som delar jag själv kan vara?

Rör mig bland alla uttrycken som livet kommer med, det innebär att formerna skiftar och världen förändras. Trots det obehag mitt JAG kan känna, den kontroll den vill påföra denna verklighet, tycks där vid en viss tidpunkt uppstå en förskjutning. Energin av den sökande, insprängd i världens kluster, orienterar sig mellan ytterligheter och språk av det intellektuella. När en sorts intuitiv drivkraft inhämtas, är verkligheten inte längre styrd av det JAG som en gång alstrades. När ytterligare en verklighet uppstår, är det av intuitiva mått. Denna orientering tycks inte ske på bekostnad av det äldre, utan som en förlängning av dess inneboende möjlighet. Med andra ord expanderar det gamla för att offra sig själv?




Fri vers (Fri form) av A. K.
Läst 293 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-05-22 22:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

A. K.