Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vedkälken


Den gamla kälken hade havererat
Och gjort sitt för länge sen

Det gjorde ont att skåda
bland smörblommor

Och slingrande humleskott
som försökte hitta på något
sätt att klänga sig uppåt på

Den gamla kälken som varit
Med om så mycket

Burit ved och tre små pojkar
I stojrik glädje vid glada hala
Vinterbackar utanför Alsike kyrka

Under 20-talet som sedan växte upp
och den ene som blott blev 18 år

Och de två andra till äldre män.
Nu har de båda lämnat jordelivet

Och kälken som burit så mycken
Överlevnads värme och stojrik glädje
Förmultnar nu sakta ner i marken

Förvandlas till glömska och finns snart
inte mer

Med bara några fåordiga bokstäver
kvar som förnimmer om dess levnad.

Och någon ring av rostig
Metall med skruv och muttrar

Och i dess mitt har rödhaken
som en slags sista hyllning

byggt ett konstfärdiga bo
till fem skrikande små
livshungriga ungar!




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-05-23 15:20



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Kälke har vi alla åkt, men rödhaken blev lycklig av kälken den med
2018-05-24

  Stefan Albrektsson
Finemang i sin detaljrikedom och vindlande minnesresa med fina avstickare. Särskilt go' är bilden av rödhakens sista hälsning!! Tänka sig vad mycket en kälke får genomleva!
2018-05-24

  Kungskobran VIP
Kälken i mitt hjärta
gav mig mycket smärta
körde in i ett träd
det gjorde ont och sved
en fläskläpp och bruten tand blev kvar
tanden jag ont i fortfarande har
2018-05-23

  Bossepoet från Österbotten
av jord kanzske
ett ett himlabord
du
bir med dina minnen

2018-05-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Nostalgitripp med fint resultat. Kälken fick en ny uppgift på gamla dar.
2018-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP