Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så flyktigt är livet


Dagarna flyr iväg
timmar fladdrar förbi
Så flyktigt livet är!

"Allt hastar hän
mot sin förvandling snar."

Jag fattar inte
att jag är sextio år.
Känner mig ju som samma
glada busiga flicka
Ung i sinnet...

Mötte en gammal väninna idag
Hon är också sextio,
men hennes kinder var så släta...
Så mjuk och söt var hon.

Jag tror inte det är meningen
att vi ska fatta
Livet och människorna
förblir en obegriplig gåta.

Det ska nog vara en gåta.
Vi kan ju aldrig fatta den.




Prosa av bohemen VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-05-22 22:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

bohemen
bohemen VIP