Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kondensat


Mellan vilotörst och smultronsorg

Tidsspannet rör sig över vidderna

berör oss till smultrontårar


Det lapptäckesmönstrade landskapet höljs i molnens slöjor

Timmarna vittnar ännu om dagern
fastän kroppen redan vinkar sitt tillfälliga godnatt
Vakenrymden närmar sig sin horisont
men ännu bidar vi efter bolster och vila

Ändå ler kroppen inombords,
ögonen lyser och sprider sin värme


Det föränderliga molnlandskapet,
så likt en väntande bädd
eller ett skidlandskap av spunnet socker

Det är förunderligt
hur timmarna tänjs i en flygplansstol,
hur världen tycks mindre när vi ser en bit av den på avstånd

och hur sinnet värms
när solen låter sina kvällsstrålar sprida dagerns delaktighet och smäktande värma
långs tårkanaler och invid hörselgångars ekande labyrinter

stilla sträcker vi oss likt kattdjur över förvåningens tidsspann


anmödrar och adepter,
läromästare och urskogsvilt

jag tror att ni en sekund rörde vid andhämtningens egen gestalt,
målade dess drag i bjärta färger

invid tidsflyktens dallrande landningsbana

 

ser du hur anspänningen sträcker ut tidens rörelse,
ger smultronsorgens ansikte ett namn,
vyssjar den och ler

 

tiden reser sig upp ur sin självklarhet


och vi som inte vetat hur man gör för att fånga ögonblick
njuter vår första

          tidsrymdsro

 

© Birgitta Wäppling, 17 maj 2018

 

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 385 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-05-23 18:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP