Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ingår som nr 230 i "Litterära brottstycken" © Sten Wiking / Licentia förlag


SKALDEN SOM FICK EN KNÄPP

Från att han upplevt sig som obegåvad,
dum och trögtänkt,vaknade han plötsligt
upp en morgon mer klartänkt än tidigare
och fann sig även smartare och mycket
mer begåvad genom den knäpp han fått
i huvudet under natten.

Denna knäpp kom att omtalas som
"Lidnerska knäppen"
härrörande till just Göteborgsfödde
skalden Bengt Lidner 1757-1793,
men någon knäppskalle var det
sannerligen inte,
vilkens odödlighet lär bygga på
ett fyrtal dikter,
vilket vittnar om genialitet.

Hans ungdomsdrama "Milot och Eloisa"
däremot som trycktes först 1891 i blott
12 ex,har dock passerat den dramatiska
scenen obemärkt,
men ett originalex lär vara guld värd idag.

*
Ingår som nr 230 i "Litterära brottstycken"




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 987 gånger
Publicerad 2018-05-23 19:15



Bookmark and Share


  Viksten
Mycket intressant
2018-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP