Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


JAG ÄLSKAR TRÄDET UTANFÖR MITT FÖNSTER. RÖNNEN SKIFTAR HELA TIDEN SKEPNAD. DET ÄR VAD SOM GÖR DET TACKSAMT ATT HA FÅTT LÄRA KÄNNA RÖNNEN. ATT SKÖNHET KAN VÄXLA SÅ.


GRENARNA STRÄCKER SIG MOT HIMLEN OCH BER OM REGN

 

utanför mitt fönster står en rönn

den lyser med sin närvaro året om

ser årstidsväxlingarna i dess krona

nu lyser den grön och blommande

 

innergården är stor till flerfamiljshuset

många trevliga gömställen att vila inuti 

jag och fyra tanter fikade under rönnen

den gav oss svalkande skugga där vi satt

 

inspiration kontemplation och meditation

rönnen den fyller mina sinnen med fantasi

grenarna söker nå himlen liksom kattorna

de sitter och viftar på sina svansar förstrött

 

rogivande att vara med om rönnens växande

för var dag den berättar för mig om vädret ...

i år är bladen och blommorna mycket små

den sparar på så vis för det är nu torrperiod

 

lönnens frökapslar dessa så kallade näsor 

de skakar lönnen av sig för det är så tort

de ligger i gröna drivor längs vägrenerna

de kala knastertorra grenarna ber om vatten 

 

jag släcker min törst behändigt då och då

sträcker fram mina armar mot trädets stam

vattnar rönnen och rabarbern framför mig

går trappan upp och ned med vattenkannan

 




Prosa (Kortnovell) av Solstrale VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-05-23 21:28



Bookmark and Share


  Poeten Salvador VIP
Dina foton avslöjar ett bildseende som fortplantar sig till dikterna
2018-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP