Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Sjunges på melodin Farmors lilla kråka, med upprepning av rad 7 och 8 (och än slank hon hit/ och än slank hon dit). Foto och strandkonst av Nanna X.


Kråkorna - en drömvisa

 

Farmors lilla kråka

skulle ut och åka

färden gick till sommarstugan 

denna lilla kråka

ville inte bråka

sa att stugan fick väl duga

      och än slank hon hit

      och än slank hon dit

      vad var det hon såg?

      en ung liten påg

      en ny liten tös

      så söt så man rös

      en katt som var stor

      en kattunges mor

      hon låg i sin säng

      med flicka och dräng

      ett långfingrat barn

      en stympad som fan

      en gammal refräng 

      som föll ur sin säng

och själv så föll hon jämte flugan

 

Mormors lilla kråka

skulle ut och åka 

färden den gick hän till Karlshamn 

nog skulle hon råka 

denna lilla kråka

hon var både glad och pratsam

      och än slank hon hit

      och än slank hon dit 

      hon vacklade fram 

      på gatstenars damm

      hon fann Gripens Gränd

      fast synen var vänd

      och öppnade dörrn

      hon sett i sin dröm 

      där kunde hon bo

      det var hennes tro

      en dröm skjöts i sank

      där fanns blott en tank

      en blå, stor och fin

      nåt slags tvättmaskin 

      så hon vände om

      åt det håll hon kom

hon tassade så tyst och varsamt

 

Prästens lilla kråka 

skulle ut och åka 

stannade vid tågstationen 

vart skulle hon åka

denna lilla kråka

vilken var destinationen?

      och än slank hon hit 

      och än slank hon dit 

      klev över ett spår 

      fast inte man får

och hamnade på slutstationen 

 

   




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Nanna X
Läst 388 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-05-24 07:19



Bookmark and Share


  Anya VIP
Piggt. Blir glad när jag läser. Blev dock fascinerad av dels bilden med stjärnan men också din profilbild. Så fina.
2018-05-29

  Ingela Svenson VIP
En typisk NannaX, uppfriskande!
2018-05-25

  lodjuret/seglare VIP
Sjöng den glatt som gamman, höll på att raden väl höll samman, sål gott uti lilla friden, upp som en sol i tiden, senare föll dockskåpet som ramma'n...
2018-05-24

  TrollTörnTrappan VIP
Uppskattar slutet på stroferna bäst... när man efter massa relativt vanliga slinkslank kommer till tankande tvättmaskin och sånt som "en gammal refräng /som föll ur sin säng" med snubblande kul slutkläm!
2018-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X