Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är en lång väg upp till toppen

om du vill göra en karriär
Bli till en kändis, vart du än är
Ja, om du nu inte är född med en guldsked i munnen
då förstås
För då behöver du ju inte tänka på det här
då det inte gäller dig
Du har ju frikort ifrån dina förmögna föräldrar
antagligen
Men oss alla andra som kämpar och slåss för att
ta oss någonstans
Vi som med näbbar och klor tar varenda chans att
kunna klättra upp lite på stegen
För det är ingen mening att man håller sig
återhållsam här
Sitter still och biter på naglarna och är allmänt förtegen
och till besvär
För då är det ju alltid någon annan som är snabbt framme
och rofsar åt sig de bästa knegen
Den som klättrar upp på stegen
Och avundsjuk och förbannad som man kan bli så skulle
man bara vilja döda den jäveln
Eller ge denna en klapp på axeln
Du var snabb där att rycka åt dig det där jobbet
som jag skulle ha
Bra där

Så det är en lång väg upp till toppen om du vill göra
en karriär
För det går som oftast inte över en natt
Nej, tyvärr...

Ken Cassel
24/5-2018




Fri vers av Ken Cassel
Läst 141 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-05-24 14:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel