Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill veta varför

Varför allt är som det är
Och vad jag egentligen gör här
Vad gör jag här på jorden egentligen
Går och sopar och städar på tunnelbanan i Stockholm
för en pissdålig lön
Så är det verkligen här som jag vill vara
Är jag inte ämnad för något bättre än det här
MTR
Ett kinesiskt företag som tar hand om våran tunnelbana
här i Sverige
Är ena riktiga giddrare
För mig kan de lika bra flyga och fara
Jobbar inte där längre
Bättre var det på den tiden när SL själva rådde över
tunnelbanan och trafiken
Då var det inte många människor som var besvikna
Höll på och klaga
Men numera har ju politikerna sålt ut hela skiten
Har sålt ut hela Sverige mitt framför ögonen på svenskarna
Inte ens systembolaget eller elverket är svenskt längre
Finnarna skrattar när de går till banken
På det är ni väl på det klara
Vi svenskar blir ständigt lurade då vi är för godtrogna
Vill tro det bästa om alla människor
Om våra egna politiker
Våra politiker som inte gör något annat än att försöka
gynna sina egna företag som de som oftast äger
Fråga bara Maud Olofsson vad hon har kostat oss
svenskar när hon var politiker
Skrämmande mycket pengar, vill jag påstå
Så ständigt vill jag veta varför
Varför allt är som det är...

Ken Cassel
24/5-2018




Fri vers av Ken Cassel
Läst 213 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-05-24 15:24



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Sverige känns inte svenskt längre...
2018-05-26

  Öknens Ros VIP
Varför stavas P-E-N-G-A-R.
2018-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel