Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dataskyddet

I morgon, den 25 Maj, träder den nya dataskyddsförordningen i kraft. Därför kommer nu en massa brev och broschyrer från leverantörer som betygar att de minsann skyddar sina kunders uppgifter och ska inte missbruka dem. På något sätt har det gått troll i detta. Tidigare har man använt sig av kunders preferenser för att kunna rikta reklam och säljreklam till dem. Huruvida detta kommer att upphöra, återstår att se.

Men vad jag tänker är att datoriseringen och registreringen av personuppgifter har gått så långt att man måste göra något åt det. Och Facebook är ju en sådan eländig registrerare av personliga uppgifter.

Man kan ju bara ana vad som kan hända om landet skulle bli ockuperat och alla personliga uppgifter skulle falla i fiendens händer. Och då spelar det ingen roll om uppgifterna synes harmlösa. På ett eller annat sätt kan de användas av fientliga sinnen. För det handlar till syvende och sist om åsiktsregistrering.

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valter Örn VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-05-24 17:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP