Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


DET I MIG SOM TROR PÅ POETEN I DIG

 

Vad tystar en poet?

vad är det en poet inte vet...?

 

varför säger dem inget...

att munhäfta någon sådär

infantilisera...

jo, det blir lättare då

att själv styra och ställa

 

om alla poeter slutade dela

orden

då hade folket inget att säga varandra

varför har ingen sagt att det är poeten

som skapar ordens egen exisfär?

 

om jag vetat detta tidigt

att poeten inom oss lever

på undertryck, övertryck, i allt jag levt

i allt jag är, har varit och skall bli

 

då du poeten i mig då hade jag

likt nu när jag hyllar andra

ärat och hyllat dig genom bejakandet...

och låtit dig finnas till så som du är

 

du hade då låtit mig

tro på poeten i dig

 

jag hade då låtit dig

tro på poeten i mig

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-05-24 19:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert.
2018-05-25

  Solstrale VIP
Poesi = ord från själen
Poet = själ som tecknar ned ord


2018-05-24

  Poeten Salvador VIP
Bara ett problem, trots valet av namn är det lite svårt att veta vad poesi och en poet är
2018-05-24

  Landsfiskalen
Att leva
i lärandet
och lusten
att skriva

fångar du
på ett
kärleksfullt
sätt

poesin
äger
många
nycklar
2018-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP